Ik Leef Leven

Gespleten tussen twee werelden voelt Jillroy zich thuisloos. Hij voelt zich vervreemd van de wereld en van zichzelf. Hij worstelt met verslaving en existentiële vragen. Maar binnenin hem is een diep verlangen om los te breken uit deze destructieve spiraal.

 

Door middel van poëtische beelden en intieme persoonlijke opnames zijn we getuige van Jims transformerende reis. Hij begint een nieuwe relatie te vormen met zichzelf en de wereld om hem heen, door de belemmering uit zijn verleden te omarmen en een bredere horizon van mogelijkheden te creëren.

Workshop

Vanaf januari 2024 toert de film door Nederland. Naast het bekijken van de film faciliteren we een workshop onder leiding van Jillroy.

 

Thema

Deze workshop richt zich op de diepgaande thema’s van verslaving en zelfontwikkeling. Verslaving wordt vaak beschouwd als een neerwaartse spiraal die individuen steeds dieper in de problemen trekt. Wij geloven dat de weg naar herstel begint met openheid en eerlijkheid tegenover jezelf, zoals we zien in het gedicht van Jillroy. In deze workshop willen we mensen laten ervaren hoe zelfexpressie door middel van creatieve uitingen zoals poëzie, film en muziek kunnen dienen als een krachtig hulpmiddel om negatieve patronen te doorbreken. Daarnaast willen we een ruimte creëren waarin persoonlijke verhalen kunnen worden gedeeld, waardoor we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen.