1+1=3

De uitdagingen van onze tijd, vaak aangeduid als hyperobjecten, kunnen niet adequaat worden aangepakt binnen de grenzen van één enkele discipline. 1+1=3 duikt in de wereld van “ongebruikelijke samenwerkingen” tussen disciplines binnen de academische wereld. Met deze film werpen we licht op de uitdagingen, maar ook kansen, die ontstaan wanneer mensen vanuit verschillende disciplines samenkomen. Hierbij wordt duidelijk hoe belangrijk het is om verschillende perspectieven te omarmen.

 

Opdrachtgever: The Centre for Unusual Collaborations (CUCo), The alliance: Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Utrecht University and University Medical Centre Utrecht

Resultaat

Het maken van deze documentaire heeft CUCo inzicht gegeven in de uitdagingen waarmee de door hen gefinancierde projecten te maken hebben. We hebben met name geconstateerd dat wetenschappers nog niet altijd over de juiste vaardigheden beschikken voor interdisciplinair onderzoek.

 

Om zinvol dialoog te stimuleren, wordt de film vertoond op universiteiten door heel Nederland. U kunt zich inschrijven voor een van deze vertoningen via de EWUU-website. Met deze vertoningen streven we ernaar om gesprekken op gang te brengen over zowel het belang als de uitdagingen van interdisciplinaire samenwerking. Daarnaast hopen we onderzoekers en studenten te inspireren om hun eigen interdisciplinaire reis te beginnen.